Klasický rybí salát ze zavináčů

Recepty, Saláty

Suroviny

2 zavináče
1 cibule
1 střední mrkev
1 větší sladkokyselá okurka
sterilovaný hrášek dle chuti
cca 3 vrchovaté PL majonézy nebo bílého jogurtu
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev překrojte podélně na 1/4 a uvařte ji na skus v okurkovém nálevu s trochou vody. Nebo vodu okyselte octem, osolte a trochu doslaďte. Cibuli nakrájejte na proužky (céčka) a na minutu ji ke konci varu přihoďte spařit k mrkvi. Slijte a nechte vychladnout.

  2. Okurku nakrájejte nadrobno, mrkev také a spolu s cibulí přendejte do misky. Vsypte hrášek. Zavináče rozbalte, zelí s cibulí překrájejte na menší části a ryby na kousky. Vše dejte ke zbytku do mísy, opepřete a spojte majonézou nebo jogurtem. Pokud budete dávat jogurt, bude potřeba asi trochu přisolit. Salát nechte v lednici uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!