Klasická koprová omáčka s vejcem

Recepty, Omáčky

Suroviny

25 g čerstvého kopru
70 g maizeny
70 g másla
50 g cukru
2 stroužky prolisovaného česneku
sůl
ocet
1 PL rostlinného oleje
1 L plnotučného mléka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na lžíci oleje rozpustíme máslo, zaprášíme škrobem (můžeme použít místo něho třeba hladkou mouku) a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.

  2. K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr, česnek a necháme cca 5-7 minut provařit. Ke konci vaření přidáme nadrobno nasekaný kopr a po lžičkách dle chuti ocet (cca 4-5 lžiček).

  3. Podávala jsem s vařeným vejcem a knedlíkem (Je možné přidat třeba vařené hovězí plátky.).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!