Key lime pie

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g sušenek
120 g másla
4 lžíce třtinového cukru
1 salko
5 vajec
8 limetek

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky s cukrem důkladně v mixeru pomeleme, zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Takto vzniklou směs, zhruba konzistence drobenky, pěkně udusáme do koláčové formy vyložené alobalem, není nutno nic vymazávat.

  2. V předehřáté troubě na 200°C jsem pekla samotný korpus zhruba 10-12 min. Troubu ztlumit na 170°C.

  3. Mezitím co korpus odpočívá, oddělíme žloutky od bílků, vymačkáme šťávu z limetek a z jedné/ze dvou ostrouháme kůru. Salko, žloutky a šťávu s kůrou smícháme důkladně dohromady (konzistence připomíná řídký pudink) a nalijeme na korpus.

  4. Pečeme dalších 20 min dokud směs neztuhne (pro kontrolu špejle či párátko). Ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh.

  5. Po 20 min pečení vyndáme již skoro hotový páj a opatrně vytvoříme z vyšlehaných bílků jakousi peřinku. Pečeme dalších zhruba 10 min dokud povrch lehce nezhnědne. Po vychladnutí šup do lednice na dobu co vám trpělivost dovolí.:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!