Kefírováchlebovka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 PL tuku (použila jsem sádlo)
1 větší cibule
1 KL celého kmínu
1 menší mrkev
4 krajíce staršího chleba
1 l vařící vody
2 kostky zeleninového bujonu nebo 1 masox
2 vejce
1/2 l kefíru
1/2 hrsti celerové nati
1/2 hrsti petrželové nati
uvařené kroupy jako vložka do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Chleba si nakrájíme na malé kostičky,cibuli na půlměsíčky,mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. V hlubším hrnci na rozehřátém tuku 2 minutky restujeme kmín,přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  3. Dále přidáme mrkev a chleba a za míchání restujeme 5 minut.Zalijeme litrem horké vody,přidáme bujon a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 20 minut.

  4. Pak chleba ve vývaru rozšleháme(já jsem pomačkala mačkadlem na brambory)vlijeme rozšlehaná vajíčka,minutku provaříme,přilijeme kefír,necháme přejít varem,přisypeme nasekané bylinky a vypneme.

  5. Dochucovat nemusíme-polévka má hezky navinulou chuť.Na talíři dozdobíme krupkami a zelenou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!