Kefírka s kokosovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 hrnky polohrubé mouky
3 hrnky teplého kefíru
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
1 lžíce jedlé sody
3 lžíce kakaa
Krém:
250 g měkkého tvarohu
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
2 hrnky strouhaného kokosu
cukr podle chuti
Na posypání
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. V mléce si uvaříme pudink a necháme chladnout. Smícháme všechny ingredience na těsto a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme.

  2. Že je buchta hotová, poznáme špejlí tak, že se na ni těsto nelepí. Nastrouháme si čokoládu. Do studeného pudinku zašleháme tvaroh a přidáme cukr. Poté přimícháme kokos.

  3. Krém natřeme na zchladlý korpus a posypeme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!