Kedlubny s brokolicí na smetaně

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 střední kedlubny
1/2 hlávky brokolice
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce Solamylu
100 g šunky
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
1 hrneček mléka
150 ml smetany
petrželka
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kostičky, brokolici rozebereme na menší růžičky a oboje spolu povaříme do poloměkka.

  2. Na rozehřátém oleji osmažíme nasekanou cibuli a česnek, zaprášíme Solamylem, lehounce necháme osmahnout a podlijeme mlékem a smetanou. Metličkou dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku a do omáčky přidáme předvařenou zeleninu.

  3. Krátce povaříme, přisypeme šunku nakrájenou nadrobno a po chvilce vypneme. Na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem a volským okem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!