Kedlubnová polévka s uzeným masem a vaječnou jíškou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velká kedlubna
2 menší mrkve
1 menší cibule
2 stroužky česneku
100 g vařeného uzeného masa
kousek másla nebo olej
1 vejce
hladká mouka
zeleninový vývar nebo voda
sůl
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu si nakrájíme na proužky, cibuli na malé kousky a česnek na plátky.

  2. Do dvoulitrového hrnce dáme máslo, osmažíme cibuli do sklovita, přidáme mouku aby byla středně hutná jíška.

  3. Pak přidáme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se neudělají vaječné žmolky, zalijeme zeleninovým vývarem, rozmícháme, přidáme kedlubny, mrkve, uzené vařené maso nakrájené na proužky a česnek nakrájený na plátky, opepříme a necháme vařit, až zelenina změkne na skus, osolíme a po vypnutí dáme nastříhanou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!