Kedlubnová polévka s uzeným masem a vaječnou jíškou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 velká kedlubna
- 2 menší mrkve
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g vařeného uzeného masa
- kousek másla nebo olej
- 1 vejce
- hladká mouka
- zeleninový vývar nebo voda
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup Kedlubnová polévka s uzeným masem a vaječnou jíškou
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu si nakrájíme na proužky, cibuli na malé kousky a česnek na plátky.
Do dvoulitrového hrnce dáme máslo, osmažíme cibuli do sklovita, přidáme mouku aby byla středně hutná jíška.
Pak přidáme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se neudělají vaječné žmolky, zalijeme zeleninovým vývarem, rozmícháme, přidáme kedlubny, mrkve, uzené vařené maso nakrájené na proužky a česnek nakrájený na plátky, opepříme a necháme vařit, až zelenina změkne na skus, osolíme a po vypnutí dáme nastříhanou pažitku.