Kávové brownie s pěnou z marshmallows

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
110 g másla (Hery)
100 g cukru
2 vejce
65 g hladké mouky
1 lžíce sypké rozpustné kávy
1 lžička vanilkového extraktu
40 g (tj. 2 vrchovaté lžíce) kakaa
1/2 lžičky prášku do pečiva
Pěna:
130 g bílých Marschmallows
45 ml (3 lžíce) silné kávy (expresso)
250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Do rozehřátého másla nasypeme rozpustnou kávu a postupně šlehačem zapracujeme cukr, vejce a vanilku.

  2. V jiné míse smícháme prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva a za stálého šlehání postupně přidáváme do máslové hmoty.

  3. Menší formu (max. 30x20) dobře vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a těsto v ní rovnoměrně rozetřeme.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C tak 15-20 minut, až povrch nelepí.

  5. Pěna: Misku s marshmallows vlníme 45 s mikrovnce. Pak vyndáme a dobře promícháme.

  6. Do toho přilejeme kávu, šlehačem vyšleháme na hladký krém a necháme vychladnout.

  7. Mezitím si ušleháme šlehačku dotuha a zlehka jí pak do vychladlému krému přimícháme.

  8. Pěnu rozetřeme na povrch vychladkého moučníku a můžeme ještě dozdobit např. strouhanou čokoládou. Nedoporučuje se čokoládová poleva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!