Kapustové hašé s játry

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g kapusty
200 g jater (jakékoliv, já jsem měla jehněčí)
40 g uzené slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
pepř
sůl
majoránka
2 vejce
3-4 lžíce jemné strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Kel uvaríme (asi 10 minút) a scedíme.

  2. Uvarený kel zomelieme s pečienkou, slaninou, cibuľou a cesnakom na mäsovom mlynčeku.

  3. Osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou a pridáme vajcia. Dobre premiešame a zahustíme strúhankou.

  4. Masu dáme do vymastenej chlebíkovej formy a upečieme v rúre (kým nie je povrch zlatohnedý). Necháme trocha prechladnúť, potom vyklopíme a narežeme.

  5. Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou, kyslou uhorkou, cviklou a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!