Kapr třikrát jinak

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kapr
200 g žampionů
1 malá cibule
mletý kmín
30 g Nivy
30 g uzeného sýra
nasekaný tymián
sůl
grilovací koření
1 bílek
1 lžíce polohrubé mouky
2 stroužky česneku
máslo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Osušené porce kapra osolíme, posypeme grilovacím kořením, kmínem a potřeme nasekaným tymiánem, olejem a dáme na půl hodiny do lednice proležet. Šest porcí kapra poklademe kousky másla a uložíme na rozehřátý gril. Opékáme je po obou stranách dozlatova za častého potírání máslem.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a mírně dozlatova opečeme na másle, pak jí dáme do vymazané formy a do pánve po cibulce přidáme další kousek másla, očištěné, nakrájené žampiony, sůl, kmín a vše podusíme. Dva kousky, které jsem hustě nakrájela příčně přes kosti až ke kůži, opečeme na oleji dozlatova, uložíme na cibulku do formy a poklademe žampiony.

  3. Kousky kapra z části od ocasu rozemeleme, přidáme bílek, česnek utřený se solí a nastrouhanou Nivu. Také jsem směs dala odležet. Pak z ní vytvarujeme 7 stejných malých placiček a obalíme je v polohrubé mouce. Na oleji, kde jsme opékali dva předchozí kousky, osmažíme placičky dozlatova. Pak je napícháme na kousek špejle, dáme do formy a vše posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby. Vše podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!