Kapr na pivě, cibulích a drcených sušených rajčatech

Recepty, Ryby

Suroviny

1 vykuchaný kapr, pokrájený na podkovy
hrubá mořská sůl, pepř, celý kmín
drcená sušená rajčata
300 ml piva
3-4 stroužky česneku
libeček
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného kapra naporcujeme na podkovy, které osolíme hrubou mořskou solí, posypeme kmínem a drcenými sušenými rajčaty. Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek na plátky. Porce kapra vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli máslem.

  2. Na porcovaného kapra nasypeme kolečka cibule a plátky česneku. Porce kapra poklademe plátky másla. Nakonec podlijeme pivem. Připraveného kapra vložíme do rozehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova. Podléváme výpekem. Kapra dopečeme do krásné zlatavé barvy. (můžeme ke konci pečení pekáček s kaprem vložit v troubě na program gril)..

  3. Podáváme se šťouchaným bramborem a se strouhaným čedarem. Zdobíme libečkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!