Kapr na česneku se smetanovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kapr
100 g anglické slaniny
1 větší mrkev
5 stroužků česneku
200 ml smetany
2 lžíce oleje
čerstvá petrželka
sůl
sladká mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného a na podkovy naporcovaného kapra osolíme a okořeníme paprikou.

  2. Pekáček vylijeme olejem, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a orestujeme.

  3. Přidáme polovinu na plátky nakrájeného česneku a mrkve, položíme na směs porce kapra, posypeme druhou polovinou česneku a mrkve. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme doměkka, po 15 minutách obrátíme.

  4. Po změknutí zalijeme smetanou a ještě asi 5 minutek dopečeme, pak posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s vařenými bramborami, nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!