Kakaový koláč s pomerančovou šťávou

Recepty, Moučníky

Suroviny

110 g cukru krupice
4 vejce
85 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
30 g kakaa
50 g másla
2 pomeranče
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem, do vzniklé hmoty přidáme rozpuštěné máslo (pozor, máslo nesmí být horké, vejce by se mohla srazit!), mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše opatrně zamícháme, těsto spíše převracíme.

  2. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 10 minut.

  3. Po upečení koláč propícháme špejlí a nalijeme na něj šťávu ze dvou pomerančů. Nakonec potřeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!