Kakaová roláda s višněmi, plněná jogurtovo-banánovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
4 žloutky
30 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
100 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva
+
4 bílky + 60 g cukru moučka (na tuhý sníh)
½ PL kakaa
½ PL Caro instantní (práškové) kávy
Na krém:
250 g bílého jogurtu
40 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 ml smetany ke šlehání
2 balíčky Smeta-fixu
+
2 hrsti okapaných kompotovaných višní
+2 banány
Na zdobení:
1 čokoláda na vaření
½ kelímku smetany

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se sodou, kakaem a instantní Caro kávou v prášku. V jedné míse ušleháme žloutky s oběma cukry do pěny. V druhé míse ušleháme tuhý sníh s moučkovým cukrem. Obě ušlehané směsi zlehka smícháme. Přidáme mouku se sodou, kakaem a Caro kávou. Zamícháme a těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem.

  2. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme krátce (8-10 minut). Plát piškotového těsta překlopíme na druhý pečicí papír, který jsme posypali cukrem. Papír z upečené rolády stáhneme a roládu srolujeme.

  3. Na krém smícháme jogurt a oba cukry. Mícháme do hladké konzistence. Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem dotuha. Přidáme jeden rozmačkaný banán a opět vyšleháme.

  4. Vychladlou roládu rozvineme a potřeme jemným krémem (1/3 krému si necháme stranou na zdobení povrchu rolády). Na krém položíme na kraji rolády banán a přidáme okapané vypeckované višně. Roládu zarolujeme. Potřeme zbylým krémem, dozdobíme višněmi a dáme do chladu.

  5. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, přidáme smetanu, promícháme a nalijeme na vychladlou roládu roládu. Zdobíme podle každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!