Králík Virginia

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
1/2 l zeleninového vývaru
2 cibule
sádlo
zásmažka:
50 g sádla
hl. mouka
Marináda:
100 ml oleje
200 ml bílého vína
2-3 pl koření Virginia
řapíkatý celer
paličku česneku (na plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Králíka si umyjeme, naporcujeme a nejlépe den předem naložíme do marinády.

  2. Na větší pánev si dáme 2 lžíce sádla a na něm zlehka osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme kousky králíka a opečeme z obou stran. Pak přilejeme marinádu a pod poklicí pozvolna dusíme dusíme.

  3. Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla.

  4. Vše, co zbylo rozmixujeme, přidáme vývar.

  5. Zahustíme zásmažkou a povaříme.

  6. Dle potřeby dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!