Kachní prsa plněná nádivkou z kachních jater

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kachní prsa s kůží
sůl a pepř
1 velká cibule
4 stroužky česneku
1 dl červeného vína
Nádivka:
500 g kachních jater
sůl a pepř
cibule
2 rohlíky
mléko
2 vejce
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přidáme vejce a mléko, promícháme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, osolíme a opepříme a orestujeme. Pak játra promícháme s namočenými rohlíky.

  2. Kachní prsa rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme, na jednu polovinu položíme nádivku, pak maso přehneme napůl a svážeme potravinářským provázkem nebo spíchneme pevně jehlami, aby nádivka nevytekla. Zprudka prsa opečeme kůží dolů na suché pánvičce. Obrátíme a chvilku opékáme, vypečený tuk vylijeme. Pak prsa přendáme do pekáčku bez tuku a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Upečeme doměkka.

  3. Měkká prsa vyndáme a výpek přelijeme na pánev, necháme vysmahnout a podlijeme červeným vínem.Necháme vypařit alkohol, pak přecedíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!