Kabelka pro Páju

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus: (průměr 30 cm)
7 vajec (bílky na sníh)
9 lžic horké vody
30 dkg moučkového cukru
40 dkg polohrubé mouky
4x na špičku nože prášku do pečiva
Krém:
375 g másla
1 a 1/2 vanilkového pudingu
375 ml mléka
20 dkg moučkového cukru
Marcipánová hmota:
400 g polotučného sušeného mléka
400 g moučkového cukru
3 lžíce oleje
5 lžic vody (možno po lžičkách ještě přidávat-ale opatrně!)
1 bílek
mandlové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s PDP, nakonec sníh z bílků.

  2. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře prochladnout.

  3. Krém: Z mléka a pudingů si uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý puding.

  4. Dortu ukrojíme kraje (viz.foto) a rozkrojíme všechny 3 části, namažeme krémem a marmeládou. Pak dva odkrojené díly postavíme na prostřední korpus a slepíme k sobě. (pomohla jsem si špejlemi) Pak celý tvar dortu pomažeme slabě krémem a dorovnáme.

  5. Ze surovin si vytvoříme marcipánovou hmotu, 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!