Coco Chanel kabelka

Recepty, Zdobení

Suroviny

8 bílků
1 sáček vanilkového cukru (já používám doma vyrobený)
160 g krupicového cukru
špetka soli
(Vyšleháme sníh se solí pak přidáme cukr a došleháme)
8 žloutků
160 g třtinového cukru
citronovou kůru
citronovou šťávu z jednoho citronu
Obě hmoty opatrně smícháme. Postupně přidáme:
320 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky prášku do pečiva
300 ml oleje
800 g najemno nastrouhané mrkve
200 g najemno namletých ořechů
160 g mletého kokosu
Tento korpus upečeme 2 x (na plechu vyloženém papírem - vel. cca 24 x 37 cm).
Krém z bílé čokolády:
560 ml mléka
2 sáčky kokosového pudinku
- (svaříme, až začne pudink houstnout)
200 g bílé čokolády nalámané (mícháme až se rozpustí odstavíme a necháme zchladnout)
Vyšleháme 500 g másla
140 g mletého cukru(pak do něj zašleháme vychladlý pudink)

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé korpusy jsem nakrájela na proužky široké 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 a 5 cm. (Kousek korpusu mi zůstalo.)

  2. Naskládala jsem je na sebe, potřela krémem a džemem z černého rybízu, dotvarovala a dokrájela do tvaru kabelky.

  3. Potřela jsem i vrch máslovým krémem a nechala pořádně zatuhnout.

  4. Poté přišlo již jen zdobení - potažení hmotou, ozdobení květy, střevíčkem a perlami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!