Jahodové lasagne s tvarohem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

300 g jahod
200 g jahod na omáčku
50 g másla
1 lžíce cukru krystal
8 plátků lasagní
250 g tučného tvarohu
1 lžíce moučkového cukru
1 lžička mleté skořice
vanilková pasta - dle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyjte a pokrájejte jahody na omáčku a vložte je do hrnce. Přidejte máslo a cukr a zahřívejte na mírném plameni. Vařte, až se jahody rozpadnou a omáčka zhoustne.

  2. Postavte hrnec s osolenou vodou na plotnu a přiveďte k varu. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, nasypte do ní lasagne a uvařte je podle návodu na obalu.

  3. Do mísy vyklopte tvaroh, přisypte moučkový cukr a utřete dohladka. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky.

  4. Plátky lasagní servírujte s kousky jahod, utřeným tvarohem a jahodovou omáčkou. Na závěr je posypte skořicí a pokapejte vanilkovou pastou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!