Johančino tajemství (jednoduše)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 plechovka broskví
4 kuřecí prsa
máslo (podle potřeby)
hranolky
grilovací koření
pepř
sůl (nebo vegeta)
kari
olej
plátky sýra (eidam, nebo gouda)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme na pekáč či plech trochu oleje a na něj hranolky (trvají v troubě déle) a pečeme podle návodu na obalu.

  2. Kuřecí prsa omyjeme a rozkrojíme každé na dva tenčí plátky. Posypeme z každé strany kořením - já dávám nejdříve pepř, potom sůl (maličko), vegetu, kari a gril. koření. Na pánvi necháme rozehřát máslo a trochu oleje, do něj pak vložíme plátky a necháme je pozvolna smažit, můžeme i přikrýt pokličkou. Asi po 10 minutách, kdy jsme už jednou maso obraceli, podlijeme ho asi půlkou šťávy z plechovky broskví.

  3. Dále můžeme při smažení masa udělat i broskve. Do menšího hrnku či pánvičky dáme rozehřát máslo a něm děláme broskve asi 10 minut.

  4. Když je vše hotové servírujeme - dva plátky masa, na každý z nich plátek broskve, nakonec plátek sýra, polijeme šťávou z masa a přidáme hranolky.

  5. Můžeme k tomu dát tatarskou omáčku. Já dělám domácí: majolka - kyselá okurka - kousek normální okurky (hadovky) - malá cibule na opravdu drobno nakrájená - čtvrt lžičky hořčice - pepř - vegeta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!