Johančino tajemství

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks kuřecích prsíček (tentokrát jsem použila vepř. maso)
1 menší cibule
kompotované broskve
2 plátky sýra
2 plátky šunky
2 plátky pomeranče
troška hladké mouky
1 plátek másla
sojová omáčka
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme - položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a osmahneme (el. sporák na č.6) z obou stran.

  2. Jak máme maso osmahnuté, přidáme k němu rozpustit plátek másla, pak ho podlijeme trochou vody, sporák stáhneme na č.4 a dáme pod pokličku dusit, dokud nám maso nezměkne (dle potřeby podléváme).

  3. Mezitím si vyndáme z plechovky dvě půlky broskve a pokrájíme na proužky, ale NEDOŘÍZNEME!!!! Pak by nám broskev nešla roztáhnout po mase!!! Ukrojíme si 2 kousky pomeranče a nařízneme od kraje ke středu.

  4. Když je masíčko měkké, tak sosík trochu zaprášíme hladkou moukou a na maso roztáhneme nachystané broskve a položíme plátek šunky (neměla jsem šunku, tak jsem nedávala). Dáme pod pokličku jen prohřát.

  5. Když to máme teplé, položíme na šunku plátek sýra (už nepřikrýváme) a necháme ho na tom roztavit.

  6. Podáváme s hranolkama, kroketama a navrch hranolek položíme pomeranč stočený do eska a ozdobíme šlehačkou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!