Jihočeská kudlaná

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l vývaru
1/2 l kefíru
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
hrst sušených a namočených hub (nebo 200 gr čerstvých)
2 lžíce hladké mouky
1 lžička drceného kmínu
5 brambor
1-2 vejce
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, přilijeme vývar a řádně rozmícháme dohladka, přivedeme k varu. Přidáme kmín, houby a posléze i brambory nakrájené kostičky a vaříme téměř doměkka.

  2. Pak sejmeme z ohně a za stálého míchání vlijeme kefír, přivedeme opět k varu, vklepneme vejce a polévku dochutíme solí.

  3. Přidala jsem do polévky bobkový list a na závěr dochutila nejen petrželkovou natí, ale i pažitkou a sekaným koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!