Jihočeská kudlaná
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 l vývaru
- 1/2 l kefíru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- hrst sušených a namočených hub (nebo 200 gr čerstvých)
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička drceného kmínu
- 5 brambor
- 1-2 vejce
- petrželka
- sůl
Postup Jihočeská kudlaná
Postup přípravy receptu
-
Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, přilijeme vývar a řádně rozmícháme dohladka, přivedeme k varu. Přidáme kmín, houby a posléze i brambory nakrájené kostičky a vaříme téměř doměkka.
Pak sejmeme z ohně a za stálého míchání vlijeme kefír, přivedeme opět k varu, vklepneme vejce a polévku dochutíme solí.
Přidala jsem do polévky bobkový list a na závěr dochutila nejen petrželkovou natí, ale i pažitkou a sekaným koprem.