Vepřová roláda plněná mrkví a bazalkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa od žeber na roládu(plát)
2 větší mrkve
15 lístků čerstvé bazalky
olej, cibule, sůl, pepř, kmín, mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plát vepřového masa od žeber rozprostřeme, osolíme a poklademe lístky čerstvé bazalky.

  2. Na rozprostřené maso s bazalkou položíme námi zvolenou mrkev jako nádivku.

  3. Takto naplněný plát pevně převážeme režnou nití a pořádně zatáhneme.

  4. Výslednou roládu na povrchu potřeme směsí soli, pepře a v hmoždíři rozdrceným kmínem.

  5. Nejdříve roládu prudce opečeme na trošce oleje a poté dáme roládu péct na plech lehce podlitou vývarem nebo vodou společně s 2 kusy celé neloupané cibule na cca 90 minut na střední teplotu.

  6. Pečeme přiklopené nebo pod alobalem.

  7. Šťávu z výpeku můžeme dohustit trochou mouky rozmíchané ve vodě a cca 10 minut nechat provařit. Roláda je velmi šťavnatá, takže, kdo nechce omáčku, může si to dát samotné s bramborem. Pokud bude přílohou rýže, omáčka bude zřejmě nutností.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!