Vepřová roláda plněná mrkví a bazalkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového masa od žeber na roládu(plát)
- 2 větší mrkve
- 15 lístků čerstvé bazalky
- olej, cibule, sůl, pepř, kmín, mouka
Postup Vepřová roláda plněná mrkví a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Plát vepřového masa od žeber rozprostřeme, osolíme a poklademe lístky čerstvé bazalky.
Na rozprostřené maso s bazalkou položíme námi zvolenou mrkev jako nádivku.
Takto naplněný plát pevně převážeme režnou nití a pořádně zatáhneme.
Výslednou roládu na povrchu potřeme směsí soli, pepře a v hmoždíři rozdrceným kmínem.
Nejdříve roládu prudce opečeme na trošce oleje a poté dáme roládu péct na plech lehce podlitou vývarem nebo vodou společně s 2 kusy celé neloupané cibule na cca 90 minut na střední teplotu.
Pečeme přiklopené nebo pod alobalem.
Šťávu z výpeku můžeme dohustit trochou mouky rozmíchané ve vodě a cca 10 minut nechat provařit. Roláda je velmi šťavnatá, takže, kdo nechce omáčku, může si to dát samotné s bramborem. Pokud bude přílohou rýže, omáčka bude zřejmě nutností.