Výborná domácí paštika

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g játra (králičí)
200 g vepřových jater
2 menší cibule
2 stroužky česneku
smetana ke šlehání 33%
máslo
olivový olej
rybízová marmeláda
koření - jalovec
nové koření
bobkový list
tymián
oregano
majoránka
provensálské koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a prolisovaný česnek, poté směs jater pokrájených na kousky a koření. Tuto směs dusíme cca 30 min, dokud játra nezměknou. Solíme až na konec, aby játra neztvrdla.

  2. Poté vyndáme z pánve kuličky jalovce, nového koření a bobkové listy a k játrům přilijeme půlku smetany ke šlehání a trochu másla, aby paštika pěkně ztuhla.

  3. Směs z pánve přendáme do misky, ve které směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Formu na paštiku vyložte potravinovou fólií, na dno dejte rybízovou marmeládu (aby marmeláda ztuhla, je dobré ji smíchat s želatinou). Na marmeládu přendáme rozmixovanou směs z jater, povrch uhladíme a zakryjeme potravinářskou fólií.

  4. Paštiku necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. Před servírováním vyklepneme paštiku z formy a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!