Jemná buchta z remosky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
80 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
1/8 l oleje = 125 ml
150 ml vlažného mléka
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce šleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do bílé pěny. Pak pomaleji přišlehaváme olej a střídavě a po částech prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.

  2. Už dlouho nešleháme, jen spojíme těsto a vylijeme do formy remosky, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Papír musí být i na bocích, můžeme si kus papíru vystřiženého do kolečky o větším průměru než dno mísy zmačkat do kuličky a pak rozprostřít do nádoby, lépe drží.

  3. Pak přiklopíme víko, remosku zapneme a pečeme 25-30 minut. Čas je pouze orientační, pečení v různých remoskách se může nepatrně lišit.

  4. Po upečení moučník vyjmeme pomocí papíru z nádoby a necháme na mřížce vychladnout (recept je určený do menší remosky o průměru 22 cm).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!