Jehněčí s cuketou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg jehněčího plecka
menší cuketa
malý protlak
masox
feferonka
cibule
česnek
sůl
sádlo
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zesklovatíme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, přidáme masox a nakrájenou feferonku a dusíme-jako guláš.

  2. Cca po hodině dušení (dle tuhosti masa, mělo by být tak napůl), přidáme nastrouhanou cuketu, protlak a utřený česnek. Ten dle chuti každého.

  3. Dusíme maso do měkka, případně podléváme vodou a na konci zahustíme trochou mouky.

  4. Cuketa v chuti téměř není poznat a vytvoří šťavnatou omáčku. Příloha je možná i rýže a těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!