Provensálská vepřová kýta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty
(může být i plec)
1 plechovka loupaných krájených rajčat
2 lžíce provensálského koření
olej
sůl
100 ml smetany
8 stroužků česneku
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, poté překrájíme na cca 3 cm široké proužky. Osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.

  2. Zasypeme provensálským kořením, (nešetříme), zalijeme celým obsahem rajčatové konzervy, (pokud jsou rajčata vcelku, tak je předem pokrájíme na menší kousky), osolíme, pocukrujeme.

  3. Přidáme plátky česneku, lehce podlijeme a dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!