Jehněčí na švestkách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

½ jehněčího hřbetu
2 lžíce másla
1 cibule
12 rozpůlených a vypeckovaných švestek
1 kousek celé skořice
5 hřebíčků
1 lžička cukru
sůl
mleté černé koření
1 lžička solamylu
1 – 1,5 dl bílého vína
marináda:
3 lžíce oleje
1 lžíca medu
šťáva z ½ citronu

Postup přípravy receptu

  1. Mäso z chrbta narežeme až po kosť.

  2. Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a upečieme domäkka. Ak treba, podlievame, aby sme mali dostatok výpeku na omáčku.

  3. Potom mäso vyberieme a udržiavame v teple.

  4. Výpek z mäsa prelejeme do panvice, vložíme maslo, narezanú cibuľu a orestujeme ju. Pridáme slivky, posypeme cukrom, pridáme škoricu a klinčeky a opekáme asi 3 minúty.

  5. Podlejeme vínom, v ktorom rozmiešame solamyl a ešte niekoľko minút necháme variť, kým omáčka nezhustne.

  6. Podávame s ryžou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!