Jehněčí kýta na česneku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Jehněčí kýta
8 stroužků česneku
2 lžíce soli
2 velké cibule
olivový olej
libeček
2 kuličky nového koření
2 kuličky jalovce
masox

Postup přípravy receptu

  1. Prolisovaný česnek smícháme se solí. Tuto směs vetřeme do kýty a pak kýtu lehce potřeme olivovým olejem. Necháme hodinku uležet.

  2. Do hlubšího plechu dáme cibule nakrájené na proužky, koření, libeček, 1 lžíci olivového oleje a všechno zalijeme vývarem nebo vodou. Kýtu můžeme péct dvěma způsoby. Na mřížce nebo přímo v plechu. Pečeme dohromady asi 3 hodinky na 160 stupňů. V polovině času maso obrátíme. Průběžně doléváme do plechu vodu a kýtu občas polijeme výpekem. Zhruba 10 minut před koncem pečení přidáme do výpeku 1-2 lžíce hladké mouky a promícháme.

  3. Po upečení maso vytáhneme a naporcujeme. Z výpeku odstraníme koření a můžeme vše rozmixovat dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!