Červená kuřecí čtvrtka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí čtvrtka
Na marinádu:
1 dl suchého červeného vína
1 PL kečupu s chilli (nebo jiný ostřejší kečup)
1 PL bavorské hořčice
1 KL sojové omáčky
2 PL Ratatouille – viz Poznámka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme přísady na marinádu a očištěnou čtvrtku do ní vložíme, pěkně obalíme marinádou ze všech stran, necháme hřbetem nahoru a občas ještě povrch potíráme marinádou. Marinujeme ideálně přes noc.

  2. Kvalitní wok pánev jen vystříkneme olejem, rozpálíme a maso okapané z marinády v ní zatáhneme z obou stran. Pak podlijeme marinádou jen do třetiny výše masa a dusíme na mírném stupni na jedné i druhé straně po 20 minutách, poléváme povrch masa vypečenou marinádou a pomaličku doléváme zbytek marinády dle potřeby.

  3. Dělala jsem bez přílohy, ale určitě je možné použít těstoviny, rýži, brambory


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!