Koupel hraběnky Báthory

Recepty, Mleté maso

Suroviny

4-5 velkých zelených (bílé) papriky
400 gramů mletého masa (hovězí nebo mix)
1 vejce
rajčatové pyré
bobkový list
3 sáčky rýže
1-2 cibulky
kousíček slaniny
voda nebo hovězí vývar
sůl
pepř
koření do mletého masa dle vlastní chuti
česnek
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme, abychom je mohli plnit. Nadrobno pokrájíme cibulku a v míse smícháme s mletým masem a vejcem. Přidáme, dobře propranou rýží zhruba 1 - 2 sáčky. Rýži předem nevaříme! Osolíme, opepříme, přidáme česnek, provensálské koření.

  2. Do hrnce dáme dva-tři plátky slaniny, necháme mírně rozškvařit a přilijeme rajčatové pyré. Vložíme papriky tak, aby byly celé ponořené v rajčatové omáčce. Pokud se tak nestane, přidáme rajčatové pyré anebo můžeme zředit troškou vývaru. Bobkový list vytáhneme asi po 15-20 minutách.

  3. Vkládáme do remosky a při mírné teplotě vaříme zhruba hodinu. Pokud budete dávat do hrnce, přikryjte pokličkou a vařte pomalu. Do hodiny by mělo být jídlo hotové.

  4. Rýži, kterou jsme nepoužili k náplni do paprik, uvaříme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!