Kuskus s červenou čočkou a rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Suroviny na 2 porce:
90 g červené čočky
50 g kuskusu
100 ml rajčatové passaty (pasírovaných rajčat - zpravidla v tetrapacku)
1 lžíce třtinového cukru
kousek brokolice
1/4 žluté papriky
5 malých rajčátek
1 malá cibulka
lžíce másla
- lžíce oleje
- sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s vodou dáme vařit červenou čočku - trvá to přibližně pět minut. V poslední minutce či dvou k čočce přidáme ještě velmi drobně obranou růžičku brokolice tak, aby se jen krátce spařila a zůstala křupavá.

  2. Mezitím si v pánvi rozpustíme máslo se lžící oleje (aby se nepřipalovalo) a opečeme na něm na drobno nakrájenou cibulku, žlutou papriku a rajčátka lehce dozlatova. Poté podlijeme pasírovanými rajčaty, přidáme lžíci cukru a necháme krátce provařit. Kuskus přelijeme horkou vodou z čočky, přiklopíme a necháme v teple dojít.

  3. Závěrem vše smícháme a dospělým osolíme a opepříme dle chuti, můžeme případně přidat i malinko prolisovaného česneku, čistě spíš tak pro vůni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!