Jednoduché francouzské brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 větších brambor
2 větší cibule
30 dkg šunkového salámu vcelku
2 vejce
0,4 l mléka
ďábelské koření
majoránka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory se slupkou opláchneme a nakrájíme na plátky. Cibuli a salám nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, dáme do pekáče, posypeme ďábelským kořením a zakápneme olejem.

  2. Vložíme do trouby a dáme péct. Mezitím si smícháme vajíčka s mlékem. Dobře okořeníme solí, pepřem a majoránkou.

  3. Když jsou brambory měkké, zalijeme je vaječnou směsí. Pečeme do zezlátnutí. Podáváme s kyselou okurkou a červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!