Játrovo-jablečné ražniči

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

8 kuřecích jater
3 jablka
80 g uzené slaniny
1-2 cibule
pepř
sůl
olej
1 lžička mleté papriky
1 lžička maizeny (Solamyl)

Postup přípravy receptu

  1. Pečienky (játra) nakrájame na menšie kusy. Jablká zbavíme jaderníka a tiež nakrájame. Cibuľu narežeme na osminky a rozoberieme na lupene. Slaninu narežeme na hrubšie plátky.

  2. Na ihly striedavo napichujeme slaninu, pečeň, cibuľu a jablká. Ražniči osolíme a okoreníme.

  3. Pripravené ražniči opekáme na panvici na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Vyberieme ich a udržiavame v teple.

  4. Vo výpeku rozmiešame papriku a pridáme v trošinke vody rozmiešanú maizenu. Necháme prejsť varom.

  5. Ražniči podávame preliate šťavou s ryžou, kuskusom, zemiakmi alebo len s chlebom a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!