Žloutkový krém pomocí mikrovlnky, na plněni rolád, dortů a pod.

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 žloutky
200 g másla
150 g krystalu
vanilkový extrakt
citronová šťáva
rum
mleté oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vložíme do mísy, která se může dát do mikrovlnky. Nasypeme k nim krystalový cukr a šleháme ručním šlehačem minimálně 5 minut. Vyšlehané žloutky vložíme na 1 minutu na plný výkon do mikrovlnky.

  2. Po vytažení z mikrovlnky, žloutky šleháním zchladíme (pokud to chceme rychle, tak mísu ponoříme do studené vody). Do mísy přidáme nakrájené změklé máslo a příchuť jakou chceme, aby krém měl.

  3. Při přidávání tekutých příchutí, dáváme velký pozor, aby nám krém nezřídl, přidáváme max. po lžících a stále kontrolujeme hustotu.

  4. Šleháme ručním šlehačem, minimálně 10 minut na středním výkonu. Šleháme opravdu poctivě, krém se nám odvděčí tím, že bude krásně našlehaný, přitom pevný a lesklý.

  5. Zároveň, ale musíme odhadnout, kdy má už krém dost, žloutkový krém se chová jinak, než pudinkový a má větší tendenci po přešlehání řídnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!