Chléb domácí
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 3 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 7 g suš. droždí
- 1,5 hrnku vody
- cibulka
- bylinky
- škvarky
- salám
- skl. mísa s pokličkou
Postup Chléb domácí
Postup přípravy receptu
-
Mouku, sůl, kmín a droždí promícháme v misce, přidáme dle chuti, např. škvarky (10 lžic), nebo bylinky.
Dále přidáme osmaženou cibulku či nakrájený salám na kostičky.
Opět promícháme, zalijeme vodu a promícháme.
Přikryjeme utěrkou a necháme 8 az 12 i třeba 16 hod nakynout.
Po nakynutí zapneme troubu, ve které ohřejeme skl. mísu (cca 15 minut), potom do skl. mísy překlopíme těsto.
Pečeme 30 minut na 230°C zakryté, pak ještě 15 minut na 230°C bez pokličky.