Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

asi 500 g kachních jater
hrnek a půl rýže
asi 80 g morku
2 dcl červeného vína
1 větší cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
dábelské koření
rozmarýn
bobkový list
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu kde budeme vařit rýži, si rozpálíme trochu oleje a lžičku másla. Přidáme pokrájený morek a rozpustíme. Pak přidáme rýži, osolíme, opepříme a restujeme. Po chvíli podlijeme vývarem a vaříme doměkka.

  2. Vedle do kastrolu dáme olej, orestujeme cibuli, pak česnek a pokrájená játra, orestujeme a okořeníme solí, pepřem a ďábelským kořením. Přihodíme větvičku rozmarýnu, bobkový list a nové koření. Podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vývarem.

  3. Troubu si rozpálíme na 220 °C a dáme péct papriku pokapanou olejem. Pečeme do zlatavé barvy.

  4. Po uvaření rýže k ní přidáme hotová játra a promícháme. Nakonec zdobíme pokrájenou a slupky zbavenou pečenou papriku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!