Japonský okurkový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 salátové okurky
2 lžíce japonského rýžového octu
10 g cukru
1/4 lžičky soli
2-3 lžičky sezamových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme ocet s cukrem a solí.

  2. Sezamová semínka opečeme na suché pánvi. Pánev stačí rozpálit a pak snížíme teplotu a dáme na ni sezamová semínka. Stačí minuta či minuta a půl a semínka začínají hnědnout.

  3. Okurku přepůlíme, nakrájíme na jemné plátky, pokud chcete fajnovější verzi, okurku nastrouhejte na plátky.

  4. Vše smícháme. Připravený salát dáme vychladit. Dejte mu trochu víc času, aby se chutě krásně propojily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!