Japonská houbová polévka -きのこスープ

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce rýžového oleje
200 g hub shitake
50 g hlívy ústřičné
100 g hub shimeji
3 stroužky česneku
0,7 l (neslaného) drůbežího vývaru nebo vody
2 čili papričky ptačí oko nakrájená na čtvrtiny
227 g bambusových výhonků (plátky)
1 lžíce rýžového octa
2 lžičky sezamového oleje
3 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžička cukru
K podávání:
mungo klíčky
houby enoki

Postup přípravy receptu

  1. Shitake rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny dle velikosti, hlívu zbavenou tuhých částí natrhejte na kousky, u hub shimeji pouze odkrojte konce tření.

  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.

  3. Ve woku rozpalte rýžový olej, přihoďte shitake a smažte asi 5 minut, přidejte hlívu a česnek a smažte další 2 minut. Zalijte vývarem (vodou), vhoďte čili papričky a povařte, aby houby změkly.

  4. Přidejte shimeji, bambusové výhonky včetně nálevu a prohřejte. Ochuťte zbylými surovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!