Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

85 g červené čočky (masoor dal)
85 g oloupané půlené cizrny (channa dal)
3 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2-3 zelené feferonky, nakrájené
2 lžičky česnekové pasty
2 lžičky zázvorové pasty
1 lžička mletého římského kmínu
600 ml vlažné vody
1 lžička soli
1 lžíce nakrájené máty
1 lžíce nakrájených koriandrových listů
55 g neslaného ásla
1 zelená feferonka - odjadřené a nakrájené na julienne proužky na ozdobu
1 malé rajče - odjadřené a nakrájené na julienne proužky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Properte společně čočku s cizrnou, dokud neteče čistá voda a ponechte je 30 minut nabobtnat.

  2. Na středním ohni rozpalte středně velký, nejlépe nepřilnavý hrnec a poté přidejte olej. Přidejte cibuli, feferonky, česnekovou a zázvorovou pastu. Smažte tuto směs, dokud nezačne hnědnout.

  3. Sceďte čočku s cizrnou a přidejte je k cibulové směsi společně s kmínem. Snižte oheň na minimum a smažte 2 - 3 minuty, poté přilijte vodu. Přiveďte to k varu, snižte plamen na minimum, přiklopte a 25 - 30 minut poduste.

  4. Vmíchejte sůl, mátu, koriandr a máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí, poté sundejte z hořáku. Podávejte horké, ozdobené proužky feferonek a rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!