Jahodový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

170 g hladké mouky
70 g másla studeného
70 g moučkového cukru
1 našlehané vejce
želé na dorty buď červené nebo žluté
sezónní ovoce nebo zmrazené.

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla a cukru vypracujeme prsty směs jako na drobenku. Přidáme vejce a vše spojíme. Vyválíme těsto a vyložíme jím kulatou pečící formu, asi 23 cm, i na okraje.

  2. Dáme na chvíli do chladna, troubu předehřejeme na 180°C, těsto propícháme vidličkou. Pečeme asi 15 minut. Když je těsto zlatavé vyndáme ven a dáme vychladnout.

  3. Připravené osušené ovoce poklademe navrch koláče a zalijeme želé. Želé si připravíme podle návodu na sáčku (želé na dorty, červené, žluté) a polijeme s ním ovoce na koláči. Necháme vychladit a podáváme se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!