Jahodový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 170 g hladké mouky
- 70 g másla studeného
- 70 g moučkového cukru
- 1 našlehané vejce
- želé na dorty buď červené nebo žluté
- sezónní ovoce nebo zmrazené.
Postup Jahodový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla a cukru vypracujeme prsty směs jako na drobenku. Přidáme vejce a vše spojíme. Vyválíme těsto a vyložíme jím kulatou pečící formu, asi 23 cm, i na okraje.
Dáme na chvíli do chladna, troubu předehřejeme na 180°C, těsto propícháme vidličkou. Pečeme asi 15 minut. Když je těsto zlatavé vyndáme ven a dáme vychladnout.
Připravené osušené ovoce poklademe navrch koláče a zalijeme želé. Želé si připravíme podle návodu na sáčku (želé na dorty, červené, žluté) a polijeme s ním ovoce na koláči. Necháme vychladit a podáváme se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.