Jahodové orgie

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškotový korpus:
3 vejce
10 dkg moučkového cukru
8 dkg polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 kg jahod
1 kostka měkkého tvarohu - 250g
1 zakysaná smetana - 200g
1 želatina na sladké i slané použití
1 dortové želé čiré
1 dortové želé červené extra silné
1 citrón
cukr podle chuti
jahodová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si upečeme piškotové těsto.

  2. Průměr formy 26 cm + malá forma na čtvrt dortu - viz obrázek.

  3. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků.

  4. Nalijeme do formy vymazané olejem a vysypané strouhankou. Pečeme obě formy najednou ve vyhřáté troubě - já jsem pekla na horkovzduchu 180stupňů asi 15 minut.

  5. Po upečení necháme korpus vychladnout. Vychladnutý piškot vyndáme z forem a opět ho tam vrátíme - to aby byl korpus oddělen i ode dna formy.

  6. Piškot potřeme jahodovou marmeládou, na kterou dáme vrstvu tvarohového krému.

  7. Příprva tvarohového krému. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, přidáme cukr dle chuti a do celého vlijeme připravenou želatinu dle návodu. Rozmixujeme mixérem, aby v krému nebyly hrudky.

  8. Na tvarohový krém naskládáme na plátky nakrájené čerstvé jahody.

  9. Nakonec vše zalijeme želatinou. Želatinu připravíme dle návodu = smícháme čirou želatinu s červenou + voda + cukr a pro pikantnost přidáme šťávu s jednoho citrónu.

  10. Celý dezert dáme chladit do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!