Sýrové kolo brněnského kolomazníka Kudrny

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g hermelín
tvarůžek
šunka
vajíčko
mouka
strouhanka
hranolky
tatarka

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín a tvarůžek vytáhneme z ledničky a doprostřed uděláme otvor na tvarůžek. Spodní (bílou) část Hermelínu se snažíme neporušit. Vložíme kolečko tvarůžku a dovnitř dáme minikolečko šunky.

  2. Potom ho obalíme dvakrát v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka, vajíčko, strouhanka). Mezitím usmažíme hranolky (kupované). Ty jsou usmažené za 5 minut (ve friťáku).

  3. Usmažené hranolky osolíme a odložíme do vyhřáté trouby. Potom dáme smažit Hermelín (neporušenou bílou částí dolů). Až je dozlatova, tak ihned podáváme s hranolky a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!