Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

480 ml vlažné vody
2 lžíce oleje
2 lžíce jablečného octa
1.5 kávové lžičky soli
1.5 kávové lžičky cukru
250 g bezlepkové mouky Jizerka
200 g jáhlové mouky
2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
1 kávová lžička chlebového koření
1 lžíce mletého lněného semínka
2 rovné kávové lžičky sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí.

  2. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny). Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli pekárna suroviny dobře promíchala a případné nedokonalosti jí pomůžeme napravit. Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!