Jáhlové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g jáhel
1 l vody
150 g hořké čokolády
1 vanilkový cukr
3 bílky
1 žloutek
Krém:
500 g jemného tvarohu
500 g hustého jogurtu
1 lžíce medu
1 lžíce chia semínek

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) uvaríme vo vode domäkka. Do horúceho pšena nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Občas premiešame, aby sa dobre spojila s pšenom. Necháme vychladnúť.

  2. Bielka vyšľaháme na tuhý sne. Pridáme žĺtok a vanilkový cukor. Spojíme s čokoládovým pšenom.

  3. Cesto rozotrieme na vymazaný plech a na 180°C pečieme cca 30 min. Kontrolujeme.

  4. Tvaroh dobre prešľaháme s jogurtom a medom a vmiešame chia semienka.

  5. Krém natrieme na koláč a dáme do chladničky odstáť na niekoľko hodín. Až potom krájame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!