Jáhlové papriky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g jáhel
3-4 papriky různých barev
1 cibule (nejlépe červená)
olej
500 ml vývaru z kostky
300 g strouhaného eidamu (dala jsem méně)
hrst sekaných bylinek pažitka petrželka
vyškvařená anglická slanina nebo šunka (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme a necháme okapat.

  2. Na oleji orestujeme cibuli, přisypeme jáhly, asi minutu opékáme a pak zalijeme vývarem.

  3. Na mírném plameni dusíme doměkka (asi 15-20 minut).

  4. Do scezených jáhel přidáme sýr a bylinky.

  5. Rozpulené papriky naplníme směsí a zapékáme dozlatova asi 20-30 minut. Můžeme podávat s tmavým pečivem nebo jako přílohu k minutkovým masům.

  6. Do směsi můžeme přidat vyškvařenou anglickou slaninu nebo šunku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!