Jadranské řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1. těsto: 1 balení listového těsta
- 2. těsto:
- 5 vajec
- 180 g cukru
- 80 g mletých ořechů
- 4 lžíce hrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- Krém:
- 1/2 l mléka
- 5 lžic hrubé mouky
- 300 g másla
- 150 g cukru
- 1 vanilka
- Poleva:
- čokoláda na vaření
- smíchaná s 1 bílým jogurtem
Postup Jadranské řezy
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozpůlíme, vyválíme každé zvlášť a upečeme.
2. těsto: žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a sníh z bílků. Upečeme na papíře nebo vymazaném a vysypaném plechu.
Krém: uvaříme mléko s hrubou moukou a po vychladnutí vyšleháme s máslem a cukrem.
Vrstvíme: listové těsto, polovina krému, ořechové těsto, druhá polovina krému, listové těsto.
Necháme odležet do druhého dne.