Kořeněné kuřecí závitky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
2 střední cibule
10 dkg balkánského sýra
10 dkg eidamu
máslo
koření Kuře 7 bylin
pepř
sůl
1 kostka silného slepičího bujonu
olej
2 PL hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Prsa pomocí nože řezy rozprostřeme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme kuřecím kořením. Posypeme nastrouhanými smíchanými sýry, znovu okořeníme.

  2. Na každý plátek dáme kousek másla a svineme do závitku, který spíchneme párátky, aby držel. Na rozpáleném oleji s kouskem másla maso zatáhneme a dáme bokem.

  3. Cibuli na drobno orestujeme, poprášíme kořením a přidáme zpět závitky. Přihodíme bujon, dolijeme do dvou třetin masa a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Rozmícháme mouku v troše vody, vmícháme do šťávy a necháme cca 10-15 minut provařit.

  4. Jako přílohu jsem dala dušenou rýži, do které jsem po uvaření vmíchala na drobno pokrájené 1 střední rajče, špalík salátové okurky a snítku libečku. Rýže získala jemný svěží rozměr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!