Jablkovo-skořicové muffiny bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 velká jablka
1 lžíce citronové šťávy
100 g cukru
300 g bezlepkové mouky (dala jsem 200 g Procelia univerzální a 100 g rýžové)
1/4 lžičky xanthanu
1 lžička skořice
1 prášek do pečiva
4 lžíce oleje
cca 50 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokapeme je citronovou šťávou, zasypeme cukrem a necháme 10 minut pustit šťávu.

  2. Mezitím odvážíme mouku a cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme. Nakonec vmícháme jablka a olej. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme trochou vody nebo jablečného džusu.

  3. Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150°C asi 30–40 minut (zkoušíme špejlí).

  4. Ještě vlažné muffiny velmi opatrně vyndáme z formy, aby se nezapařily. Pracujeme však opatrně, bezlepkové těsto se rádo sráží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!