Rizoto s kuřecím masem ve vlastní šťávě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

60 g jasmínové rýže
2 plechovky kuřecí prsa ve vlastní šťávě
100 g mrkve
50 g cherry rajčat
30 g mraženého hrášku
sůl
pepř
chilli koření
sušený česnek
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži zalijeme 1:2 množstvím vody a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Mrkev očistíme, nakrájíme na půlkolečka a uvaříme ve vodě do měkka. Rajčátka nakrájíme na půlky.

  2. Až bude rýže i mrkev hotová, smícháme je a přidáme rajčátka, hrášek a kuřecí maso. Kuřecí maso necháme odkapat, abychom se zbavili přebytečné šťávy a pokrájíme ho na menší kousky. Ty pak přidáme k rýži.

  3. Nakonec rizoto dochutíme solí, pepřem, chilli kořením a sušeným česnekem. Sojovou omáčku přidáme podle chuti (já jsem dala jen kapičku pro zvýraznění chuti).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!